Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació. Pots acceptar-ne l’ús o rebutjar-lo. Per rebutjar-lo has de configurar adequadament el teu navegador. En cas contrari, acceptes l’ús de cookies pel fet de navegar pel nostre web.

Més JoTMBé

TMB Notícies

Per als qui ens movem cada dia amb bus o amb metro, TMB Notícies és el web on podem estar al dia de les novetats, els projectes i les vivències al voltant del transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana, sense perdre de vista el que passa arreu del món.

Hi podem trobar l’última hora de TMB, així com informació d’interès del nostre entorn, d’una manera amena i visual.
Subscriu-te al newsletter per rebre tota la informació directament al teu correu electrònic.

21/07/2017

(Obre la pàgina en una finestra nova)Les xarxes de metro i autobusos guanyen 16 milions de viatgers en sis mesos

Autor: 
Redacció

Les xarxes de metro i autobusos guanyen 16 milions de viatgers en sis mesos

La demanda del transport públic està experimentant un fort impuls aquest any a l’àrea de Barcelona. En els primers sis mesos ha registrat 18,4 milions més de viatges, dels quals el 87% corresponen a les xarxes de TMB.

Entre el gener i el juny del 2017, les xarxes de metro i autobús de TMB han transportat un total de 308,16 milions de viatgers. Això suposa un increment de 16,14 milions de validacions, el 5,5% més que en el mateix període del 2016.

Destaca el creixement de la utilització de la xarxa de metro, que en els primers sis mesos de l’any ha experimentat un notable increment del passatge, del 5,8%. S'hi van fer 203,17 milions de viatges, amb un guany d’11,12 milions.

Pel que fa als autobusos regulars de TMB, han experimentat un augment de passatge del 5,2%. S’hi han registrat 5,05 milions més de viatgers, fins arribar als 102,5 milions en aquests sis mesos.

En l’àmbit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el primer semestre del 2017 el transport públic ha superat els 553 milions de viatgers, amb un augment del 5,5%, equivalent a 18,4 milions de viatges.

Més informació a la nota de premsa de l’AMB.

Darrera modificació: 
divendres, 21 juliol, 2017 - 16:02
Tema: 
21/07/2017

(Obre la pàgina en una finestra nova)Recordatori: serveis mínims i recomanacions amb motiu de les aturades de dilluns al metro

Autor: 
Premsa TMB

Recordatori: serveis mínims i recomanacions amb motiu de les aturades de dilluns al metro

Subtítol: 
En hores punta (de 7 a 9 h i de 16 a 18 h) circularan el 40% dels trens, mentre que a la nit (de 20.30 a 22.30 h) l'oferta serà el 20% de l'habitual

El proper dilluns, 24 de juliol, els ciutadans continuaran patint les conseqüències de les aturades convocades pel comitè d'empresa de Metro tots els dilluns laborables en diferents franges horàries. Fins ara els convocants han rebutjat totes les sortides que ha proposat la mediació de la Generalitat al llarg dels dos últims mesos per tancar el conveni col·lectiu i posar fi al conflicte.

Recordem que es mantindran els serveis essencials dictats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, del 40% en les aturades que coincideixen amb hores punta i del 20% en hores vall. En aquestes franges el servei previst serà el següent (amb l’avís que les alteracions començaran abans i s’allargaran fins més tard, a causa del temps necessari per a la retirada i la incorporació de trens):

  • De 7 a 9 h, 40%: intervals de 9-13 minuts a les línies convencionals i de 14-18 a les automàtiques
  • De 16 a 18 h, 40%: intervals de 10-13 minuts a les línies convencionals i de 14-24 a les automàtiques
  • De 20.30 a 22 h, 20%: intervals de 20-26 minuts a les línies convencionals i de 14-34 a les automàtiques
  • De 22 a 22.30 h, 20%: intervals de 32-44 minuts a les línies convencionals i de 14-34 a les automàtiques

TMB adverteix que aquesta oferta serà insuficient per absorbir la demanda normal en les franges d’afectació, especialment a les hores punta del matí, de 7 a 9 h, i de la tarda, de 16 a 18 h. Per això recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament. En cas d’utilitzar el metro convindrà seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.

D'altra banda, l’aturada de la tarda pot afectar el telefèric de Montjuïc i el Tramvia Blau, serveis que tenen el manteniment assignat a personal de Metro.

Darrera modificació: 
21.07.2017
Tema: 
Send to Coorporative: 
Send to GenTMB: 
21/07/2017

(Obre la pàgina en una finestra nova)Talls parcials al servei de metro de les línies 1 i 3 durant el mes d'agost, per obres

Autor: 
Premsa TMB

Talls parcials al servei de metro de les línies 1 i 3 durant el mes d'agost, per obres

Subtítol: 
El tram Torras i Bages - Fondo de la L1 estarà fora de servei del 31 de juliol al 31 d'agost. Les obres a la L3 es faran en dues fases. La primera comportarà la interrupció del servei entre les estacions de Vall d'Hebron i Canyelles, del 29 de juliol al 14 d'agost. La segona fase de les obres a la línia verda interromprà el servei entre Lesseps i Vall d'Hebron, del 22 d'agost al 3 de setembre

El servei de metro de Barcelona quedarà interromput parcialment aquest mes d’agost a les línies 1 i 3 a conseqüència de les obres de millora i manteniment de la xarxa que durà a terme Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L’alteració del servei en aquestes línies s’ha planificat per a aquest mes d’agost tenint en compte la voluntat de minimitzar les afectacions als usuaris, atès que és l’època de més baixa demanda de mobilitat urbana.

Concretament, les afectacions del servei seran:

  • Línia 1, entre Torras i Bages i Fondo: el servei quedarà interromput entre aquestes estacions del 31 de juliol al 31 d’agost (tots dos inclosos).
     
  • Línia 3, les alteracions es desenvoluparan en dues fases. En la primera, la interrupció abastarà el tram d’estacions entre Vall d’Hebron i Canyelles (del 29 de juliol al 14 d’agost). A continuació, el tall afectarà el tram Lesseps - Vall d’Hebron, a partir del 22 d’agost fins al 3 de setembre.

Interrupció parcial del servei a la L1 (del 31 de juliol al 31 d’agost)

Des de dilluns vinent, 31 de juliol, fins al dijous 31 d’agost (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 1 de metro entre Torras i Bages i Fondo, de tres quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei quatre estacions (Trinitat Vella, Baró de Viver, Santa Coloma i Fondo). La resta de la línia 1, entre Hospital de Bellvitge i Torras i Bages, funcionarà amb normalitat.

Per reduir les molèsties als viatgers durant l’afectació, s’habilitaran dos serveis especials d’autobusos que cobriran el tram afectat. Una llançadora de bus enllaçarà Torras i Bages i Fondo (amb parada a Baró de Viver i Santa Coloma) que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. Per arribar a Trinitat Vella, s’haurà d’utilitzar l’altre servei especial de bus que connectarà directament aquesta estació amb Torras i Bages. A Fondo s’hi podrà arribar igualment a través de la línia 9 Nord de metro, que té la seva pròpia estació. La línia 60 de bus de TMB també pot servir com a alternativa per desplaçar-se de Torras i Bages a Baró de Viver.

Termòmetre de la línia 1 amb el tram afectat per les obres / Imatge: TMB

La suspensió del servei durant 32 dies el mes d’agost permetrà executar obres en diversos trams de la línia 1 situats entre Trinitat Vella i Fondo, a Barcelona i Santa Coloma, treballs que són incompatibles amb la circulació de trens.

En concret es renovaran aproximadament quatre quilòmetres de via simple (es modernitzarà completament la infraestructura de 1.000 metres de via i les travesses i fixacions dels 3.000 metres restants). També es renovarà i s’ampliarà el sistema de drenatge i se substituirà l’aparell de via de tipus diagonal de Santa Coloma. El pressupost de l’actuació s’eleva a 4,5 milions d’euros.
 

Interrupció parcial del servei a la L3 en dues fases

Les tasques de manteniment a la via que es duran a terme a la línia 3 es faran en dues fases diferenciades i comportaran afectacions en el servei de metro entre el 29 de juliol i el 14 d’agost (tots dos inclosos) en un primer moment i del 22 d’agost al 3 de setembre (tots dos inclosos) en una segona fase; en total les obres duraran 30 dies. L’actuació se centrarà en la millora d’elements de la infraestructura de la via de l’entorn de les estacions de Vall d’Hebron, Vallcarca i Penitents. El pressupost de l’actuació puja a 2,7 milions d’euros.

  • Fase 1: Vall d’Hebron - Canyelles (del 29 de juliol al 14 d’agost)

Des del dissabte 29 de juliol fins al dilluns 14 d’agost (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 3 entre Vall d’Hebron i Canyelles, de tres quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei tres estacions (Montbau, Mundet i Valldaura). La resta de la línia 3, entre Zona Universitària i Vall d’Hebron, d’una banda, i de Canyelles a Trinitat Nova, de l’altra, funcionarà amb normalitat.

Per reduir les molèsties als usuaris durant l’afectació, s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Vall d’Hebron i Canyelles amb parada a totes les estacions afectades pel tall, que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Per arribar a l’estació de Vall d’Hebron es podrà utilitzar la línia 5 de metro, on té correspondència. També poden servir com a alternatives les línies regulars de bus H4, 27, 60 i 76.

Termòmetre de la línia 3 amb el tram afectat per les obres, en una primera fase / Imatge: TMB

La suspensió del servei durant 17 dies permetrà executar els treballs per substituir dos aparells de via de tipus diagonal ubicats entre les estacions de Vall d’Hebron i Montbau que milloraran l’accés a la zona nord del taller de Sant Genís.

  • Fase 2: Lesseps - Vall d’Hebron (del 22 d’agost al 3 de setembre)

Des de dimarts 22 d’agost fins al diumenge 3 de setembre (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 3 entre Lesseps i Vall d’Hebron, de 2,5 quilòmetres de longitud. Per tant, quedaran sense servei dues estacions (Vallcarca i Penitents). La resta de la línia 3, entre Zona Universitària i Lesseps, d’una banda, i de Vall d’Hebron a Trinitat Nova, de l’altra, funcionarà amb normalitat.

En aquest cas també s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Lesseps i Vall d’Hebron, amb parada a cada una de les estacions afectades i que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Per arribar a l’estació de Vall d’Hebron es podrà utilitzar la línia 5 de metro, on té correspondència. A la zona de Vallcarca i Penitents també hi arriben les línies regulars d’autobús V15 i 27.

Termòmetre de la línia 3 amb el tram afectat per les obres, en una segona fase / Imatge: TMB

La suspensió del servei durant 13 dies permetrà els treballs de renovació d’1,4 quilòmetres de via simple entre Vallcarca i Penitents i també se substituirà un aparell de via de tipus diagonal ubicat entre les estacions de Penitents i Vall d’Hebron.

Darrera modificació: 
21.07.2017
Tema: 
Send to Coorporative: 
Send to GenTMB: