Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació. Pots acceptar-ne l’ús o rebutjar-lo. Per rebutjar-lo has de configurar adequadament el teu navegador. En cas contrari, acceptes l’ús de cookies pel fet de navegar pel nostre web.

Rutes

Ruta actual

Viu l’encant de Barcelona amb les millors rutes. Recorreguts amb tota la informació per conèixer nous indrets i veure la nostra ciutat amb uns altres ulls. Deixa’t sorprendre!

Imatge ampliada: L’exposició es pot visitar al Museu Olímpic i de l’Esport fins a l’1 d’octubre.

L’exposició es pot visitar al Museu Olímpic i de l’Esport fins a l’1 d’octubre.

La Barcelona dels Jocs Olímpics

 • Autor
  TMB
 • Localització
  Barcelona
 • Transports utilitzats
  • Metro
  • Bus
 • Durada
  1 dia
 • Validacions
  4

Utilitzant TMB estalviaràs 2.978,5 g de CO2

8 Votacions

Comentaris (0)

De què es tracta

Hi ha un abans i un després de l’estiu de 1992 a Barcelona. I aquest estiu es commemoren els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, l’esdeveniment amb majúscules que va transformar la ciutat en tots els sentits i va servir per projectar-la a nivell internacional. JoTMBé et proposa un recorregut per diversos indrets de la ciutat amb la voluntat de rememorar aquella fita històrica.

La ruta punt per punt

Aquell estiu del ‘92

Comencem la ruta revivint els Jocs Olímpics de Barcelona gràcies a “Aquell estiu del ‘92”. L’exposició es pot veure al Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch i ens permetrà recordar, aprendre, interactuar, compartir, immortalitzar i gaudir d´una petita part del llegat que va significar per Barcelona ser l'amfitriona olímpica. Tens ganes d’emocionar-te de nou com ho vas fer fa 25 anys? No te la perdis! “Aquell estiu del ‘92” es pot visitar fins a l’1 d’octubre.

A més a més, podem aprofitar l’avinentesa per visitar el Museu Olímpic, un equipament pioner a Europa que té una visió històrica, ètica, lúdica i educativa, i que mostra una perspectiva global de l'esport en totes les seves disciplines i modalitats. Es tracta d’un espai interactiu amb una avançada tecnologia aplicada a tots els àmbits.

 • “Aquell estiu del ‘92”. Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch Av. de l'Estadi, 60 - Barcelona
  • 13
  • , 125
  • , 150

 

L’Anella Olímpica de Montjuïc

Per seguir recordant aquell estiu del ’92, sortint del Museu Olímpic i de l’Esport pots apropar-te a l’Estadi Olímpic, una instal·lació plena d’història, amb una arquitectura única. L’any 1992 va acollir les proves d’atletisme, però per si alguna cosa ha estat recordat al llarg del temps, és per haver estat la seu de les cerimònies d’inauguració i cloenda dels Jocs.

Pots continuar el recorregut per l’exterior del Palau Sant Jordi, admirant la bellesa de la seva arquitectura, i dirigir-te cap a l’Esplanada de l’Anella Olímpica, on destaca de forma imponent la torre de comunicacions, de 36 metres d’alçada, construïda per Santiago Calatrava. La seva silueta recorda el cos d’un atleta sostenint la torxa olímpica i té la base recoberta de “trencadís”, en un clar homenatge a Antoni Gaudí. Per la seva forma, la torre també actua com a rellotge de sol, en projectar-se l’ombra de la seva agulla central sobre la plaça d’Europa.

 • Anella Olímpica de Montjuïc Av. de l'Estadi, 48 - Barcelona
  • 13
  • , 125
  • , 150

 

Vila Olímpica

Fes un passeig fins a la plaça Espanya per agafar el bus H16 en direcció Fòrum. Després de 15 parades, baixa a Icària – Joan Miró: hauràs arribat a un altre dels escenaris més emblemàtics de la Barcelona dels Jocs, la Vila Olímpica.

La Vila Olímpica va néixer com a residència dels atletes que havien de participar en les competicions esportives. La gran operació urbanística va suposar la construcció d’un barri sencer vora el mar, amb habitatges, noves platges, zones enjardinades i equipaments públics.

Just davant hi trobem el Port Olímpic, que va ser projectat pels arquitectes Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay i Albert Puigdomènech. Avui és una gran zona d’oci de la ciutat, però durant els Jocs va ser la seu de les competicions de vela. Des d’aquí destaca el gran peix daurat, obra de Frank Gehry, que es troba al peu de l’Hotel Arts. L’estructura fa 56 metres de llargària i 35 d’alçada i s’ha convertit en una de les icones més emblemàtiques de la Barcelona olímpica.

 • Vila Olímpica
  • Metro L4 Ciutadella - Vila Olímpica
  • 36
  • , 59
  • , 92
  • , V21
  • , H16

 

Complex Esportiu Municipal de la Mar Bella

Passejant per l’avinguda Litoral amunt, arribaràs a la Mar Bella. La nau central del que avui dia és el Complex Esportiu Municipal La Mar Bella es va inaugurar a l’abril del 1992 i va acollir la modalitat olímpica de bàdminton i la paralímpica de boccia. La pista d’atletisme annexa ja existia abans dels Jocs, però el pavelló es va construir especialment per a l’ocasió. Actualment s’hi realitzen diverses activitats esportives, però destaca sobretot per ser l’epicentre de l’activitat esportiva escolar de la ciutat.

Per acabar el recorregut, et proposem que t’apropis fins a la platja de la Mar Bella, on podràs relaxar-te a la sorra, prendre el sol i gaudir d’un bon bany o bé practicar activitats nàutiques com caiac, vela, surf, etc. 

 • Complex Esportiu de la Mar Bella Av.Litoral, 86 - Barcelona
  • 26
  • , V27
  • , V16

 

No et perdis

La gran festa dels 25 anys

Encara se’n sap ben poca cosa, però l’Ajuntament de Barcelona prepara una gran festa ciutadana per commemorar els 25 anys de la inauguració dels Jocs Olímpics del ‘92. Serà gratuïta i se celebrarà el 25 de juliol a l’Anella Olímpica, però caldrà esperar saber-ne més detalls.

Rumberos, pugin a l’escenari!!

Enguany el festival Grec s’afegeix també a les commemoracions dels 25 anys dels Jocs amb l’espectacle “Rumberos, pugin a l’escenari!!”, una gran festa on la rumba serà la protagonista. Serà el 25 de juliol a les 22 h i hi participaran Sabor de Gràcia, Maruja Garrido, Rumba Tres, Los Amaya i la Pegatina entre d'altres. 

Els jocs de les seus de Barcelona '92

L’Institut Barcelona Esports ha posat en marxa dos jocs per apropar la ciutadania a les seus olímpiques i paralímpiques. A “Passaport a l’olimpisme” cal recollir un passaport fictici i segellar-lo a les 21 seus que segueixen actives, mentre que al joc “A la recerca dels tresors olímpics” cal trobar diversos tresors que s’han amagat a algunes d’aquestes instal·lacions. Les normes dels jocs es poden consultar al web barcelona.cat/25anysolimpica. Hi ha temps per participar-hi fins al 13 de setembre.

T’interessa saber...

que

per recordar i reviure els Jocs Olímpics del ’92, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el web “25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics BCN ‘92”, amb tota mena d’informació, records, vivències i històries, així com una agenda amb tots els actes commemoratius previstos per aquest estiu a la ciutat. 

que

durant els jocs del ‘92 Barcelona va comptar amb 21 seus olímpiques que es van agrupar en quatre grans àrees: Montjuïc, la Diagonal, la Vall d’Hebron i el parc del Mar. A més a més, fins a 15 ciutats van ser subseus i van acollir diverses proves. 

que

l’11è Concurs de Relats Curts Online de TMB ha inclòs enguany una categoria dedicada als Jocs. Els relats finalistes es poden llegir al web de Relats Curts.

que

Frank Gehry, l’autor del peix daurat del passeig Marítim, és també autor d’obres emblemàtiques com el Museu Guggenheim de Bilbao, el Walt Disney Concert Hall de Los Àngeles o la Casa Dansant de Praga.