Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Puedes aceptar su uso o rechazarlo. Para rechazarlo debes configurar adecuadamente tu navegador. En caso contrario, aceptas el uso de cookies por el hecho de navegar por nuestra web.

Más JoTMBé

TMB Noticias

Para los que nos movemos a diario en bus o metro, TMB Noticias es la web donde podemos estar al día de las novedades, los proyectos y las vivencias alrededor del transporte público de Barcelona y su área metropolitana, sin perder de vista lo que sucede en el mundo.

Encontraremos la última hora de TMB, así como información de interés de nuestro entorno, de una forma amena y visual.
Suscríbete al newsletter para recibir toda la información directamente en tu correo electrónico.

21/08/2017

(Abre la página en una nueva ventana)Demà comença la segona fase d'obres a la L3 de metro que afecta el tram Lesseps - Vall d'Hebron

Autor: 
Premsa TMB

Demà comença la segona fase d'obres a la L3 de metro que afecta el tram Lesseps - Vall d'Hebron

Subtítol: 
Fins al 3 de setembre s'hi faran treballs per actualitzar diversos elements de la infraestructura de la via

A partir de demà dimarts, 22 d’agost, fins al diumenge 3 de setembre (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la línia 3 entre Lesseps i Vall d’Hebron, de 2,5 quilòmetres de longitud, per treballs de millora dels elements de la infraestructura de la via. Per tant, quedaran sense servei dues estacions (Vallcarca i Penitents). La resta de la línia 3, entre Zona Universitària i Lesseps, d’una banda, i de Vall d’Hebron a Trinitat Nova, de l’altra, funcionarà amb normalitat.

Com a alternativa, TMB habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre Lesseps i Vall d’Hebron, amb parada a cada una de les estacions afectades i que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Per arribar a l’estació de Vall d’Hebron es podrà utilitzar la línia 5 de metro, on té correspondència. A la zona de Vallcarca i Penitents també hi arriben les línies regulars d’autobús V15 i 27.

Aquesta segona fase d’obres, que implica la suspensió del servei durant 13 dies, permetrà els treballs de renovació d’1,4 quilòmetres de via simple entre Vallcarca i Penitents i també la substitució d’un aparell de via de tipus diagonal ubicat entre les estacions de Penitents i Vall d’Hebron.

Primera fase d’obres a la L3, finalitzada

Les tasques de manteniment a la via que es duen a terme a la línia 3 es fan en dues fases diferenciades; en total les obres duraran 30 dies. L’actuació se centra en la millora d’elements de la infraestructura de la via de l’entorn de les estacions de Vall d’Hebron, Vallcarca i Penitents. El pressupost de l’actuació puja a 2,7 milions d’euros.

Durant la primera fase d’obres (que va afectar el servei de la línia 3 del 29 de juliol al 14 d’agost) es van substituir dos aparells de via de tipus diagonal ubicats entre les estacions de Vall d’Hebron i Montbau que milloren l’accés a la zona nord del taller de Sant Genís.

Recordar que fins al dijous 31 d’agost estan en marxa les obres que afecten el servei de la línia 1 de metro, entre Torras i Bages i Fondo.

Darrera modificació: 
21.08.2017
Tema: 
Send to Coorporative: 
Send to GenTMB: 
21/08/2017

(Abre la página en una nueva ventana)Les darreres novetats en el desenvolupament del tren supersònic

Autor: 
Redacció

Les darreres novetats en el desenvolupament del tren supersònic

Les persones que s’encarreguen de cobrar a caixa d’alguns supermercats tenen al seu costat un tub d’uns pocs centímetres d’ample i que puja cap al sostre. Quan tenen prou bitllets a caixa, treuen una càpsula on dipositen els bitllets. Obren el tub, hi posen la càpsula i llavors aquesta xarxa de tubs, per mitjà d’aire comprimit o pel buit, propulsa el contenidor cilíndric fins al destí desitjat.

Aquestes xarxes de tubs neumàtics ja funcionaven el segle XIX per transportar petits objectes com diners o correus en distàncies curtes. El 1909, Robert Goddard va proposar un tren que viatgés fent el buit en un sistema de tubs.

El segle XXI, empreses com Hyperloop One continuen investigant i experimentant per desenvolupar un sistema de transport neumàtic de persones que pugui competir amb els transports d’alta velocitat.

L’article que avui compartim relata les darreres proves, encara en fase inicial, en el desenvolupament d’un tren supersònic terrestre per tubs a velocitats de fins a 1.200 km/h. La idea és crear les condicions de buit necessàries per transportar les càpsules de viatgers. Fins i tot, han creat un prototip de vehicle, l’XP-1, per fer-lo servir en els futurs experiments.

Si vols veure el vídeo de les proves, ho tens a un clic.

Darrera modificació: 
dilluns, 21 agost, 2017 - 08:55
Tema: 
18/08/2017

(Abre la página en una nueva ventana)Finalitzen les afectacions al metro després de l’acte de rebuig de l’atemptat de Barcelona

Autor: 
Premsa TMB

Finalitzen les afectacions al metro després de l’acte de rebuig de l’atemptat de Barcelona

Subtítol: 
La xarxa donarà servei avui fins a les 2 de la matinada com cada divendres, i no de manera continuada tota la nit

Les xarxes de metro i autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona s’han normalitzat del tot després de l’acte institucional que s’ha celebrat a les 12 h la plaça de Catalunya en rebuig de l’atemptat d’ahir a la Rambla de Barcelona i de suport a les víctimes.

A la mateixa hora, els trens de la xarxa de metro i els autobusos s’han aturat simbòlicament per fer evident la repulsa contra el terrorisme i s’han fet concentracions silencioses d’un minut davant les portes dels centres de treball de TMB.

Així, a partir de les 12.42, les estacions de metro de Catalunya (L1 i L3) i Liceu (L3), que estaven tancades des de les 8.45 per motius de seguretat, han obert les portes i per tant els trens ja hi paren amb normalitat.

Com que s’han declarat tres dies de dol a la ciutat, s’ha suspès el servei continuat de metro que estava previst de manera extraordinària per aquesta pròxima matinada, com a reforç de mobilitat al voltant de les Festes de Gràcia. Per tant, la xarxa prestarà servei fins a les 2 de la matinada, com cada divendres. Demà dissabte el servei sí que serà ininterromput, igual que cada cap de setmana.

Pel que fa als autobusos, s’han anat normalitzant les línies a mesura que s’obrien els carrers de l’entorn de la plaça de Catalunya. L'últim carrer a obrir-se a ha estat la Rambla, a les 15.45, hora en què la V13 i la 59 han recuperat els seus itineraris habituals.

El Barcelona Bus Turístic, per la seva banda, ha començat el servei entre les 12.30 i les 13 hores. Excepcionalment, les tres línies d’aquest transport turístic seran gratuïtes al llarg del dia d’avui.

Banderes a mig pal avui a la seu central de TMB / Foto. TMB
Banderes a mig pal avui a la seu central de TMB / Foto. TMB

Darrera modificació: 
21.08.2017
Tema: 
Send to Coorporative: 
Send to GenTMB: