Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Puedes aceptar su uso o rechazarlo. Para rechazarlo debes configurar adecuadamente tu navegador. En caso contrario, aceptas el uso de cookies por el hecho de navegar por nuestra web.

Más JoTMBé

TMB Noticias

Para los que nos movemos a diario en bus o metro, TMB Noticias es la web donde podemos estar al día de las novedades, los proyectos y las vivencias alrededor del transporte público de Barcelona y su área metropolitana, sin perder de vista lo que sucede en el mundo.

Encontraremos la última hora de TMB, así como información de interés de nuestro entorno, de una forma amena y visual.
Suscríbete al newsletter para recibir toda la información directamente en tu correo electrónico.

26/06/2017

(Abre la página en una nueva ventana)Cinc curiositats que potser no sabies del metro madrileny

Autor: 
Redacció

Cinc curiositats que potser no sabies del metro madrileny

No tot el que es publica a internet sobre les curiositats dels metros és cert. Però, navegant, hem trobar un post sobre curiositats del metro de Madrid piulat per la mateixa companyia madrilenya.

A l'article hem descobert que el dia en què s'inaugurava el quasi centenari metro, el 1919, es va fer una foto a la qual, com que no hi havia Photoshop, li van haver de fer uns retocs manuals... però saps a què o a qui, i per quin motiu?

Aquesta és la primera de les cinc curiositats descrites a l'article. La segona és que el metro de Madrid, al contrari del que passa a la major part de la xarxa barcelonina, circula per l'esquerra... Saps quina és la raó? Te'n donem una pista:  t’has de remuntar, un altre cop, a la data de la seva inauguració.

Metro madrileny circulant per l'esquerra / Foto: web el viajero fisgon
El metro de Madrid circula per l'esquerra  / Foto: web el viajero fisgon

Però la data de 1919 és molt recent. Els primers que es van passejar pel que eren algunes de les estacions de metro, com la de la Carpetana, van ser anteriors a principis del segle XX. Concretament, uns 41 milions d’anys abans. I per no oblidar-ho, al vestíbul de l’estació, en unes grans vitrines, hi tenen algunes reproduccions ben sorprenents...

La resta de curiositats, si vols, les pots descobrir en un clic.

Darrera modificació: 
dilluns, 26 juny, 2017 - 09:23
Tema: 
26/06/2017

(Abre la página en una nueva ventana)Així avança la creació de Mari Ito i el seu equip al vestíbul d'Universitat

Autor: 
Redacció

Així avança la creació de Mari Ito i el seu equip al vestíbul d'Universitat

Es titula 'És primavera?' i serà una obra d'art públic permanent que decorarà el vestíbul del metro d'Universitat. N'estem seguint el procés d'elaboració junt amb Casa Àsia.

La setmana del 6 de juny van començar els preparatius per reconvertir la columna lila del vestíbul d'Universitat en suport artístic. El primer vídeo buscava crear expectativa, per això vam esperar un temps per explicar el projecte.

Al cap d'uns dies ja es podien reconèixer les formes dels elements vegetals que formaran la composició. Mari Ito i els seus col·laboradors començaven a aplicar-hi el color verd, com es pot apreciar en la imatge accelerada.

L'artista japonesa afincada a Barcelona continua omplint els espais traçats a la columna. La primavera s'acosta dia a dia a l'esclat final amb l'addició de tots els colors.

Aviat podrem contemplar sencera l'obra És primavera?, que es mantindrà indefinidament a l'estació mentre es conservi en bon estat.

Darrera modificació: 
dilluns, 26 juny, 2017 - 11:24
23/06/2017

(Abre la página en una nueva ventana)El servei de metro patirà afectacions amb motiu de les aturades parcials de dilluns, 26 de juny

Autor: 
Premsa TMB

El servei de metro patirà afectacions amb motiu de les aturades parcials de dilluns, 26 de juny

Subtítol: 
En hores punta (de 7 a 9 h i de 16 a 18 h) els serveis mínims estableixen la circulació del 40% dels trens, mentre que a la nit (de 20.30 a 22.30 h) l'oferta serà el 20% de l'habitual

El proper dilluns, 26 de juny, els ciutadans continuaran patint les conseqüències de les aturades convocades pel comitè d'empresa de Metro tots els dilluns laborables en diferents franges horàries.

Recordem que es mantindran els serveis essencials dictats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, del 40% en les aturades que coincideixen amb hores punta i del 20% en hores vall. En aquestes franges el servei previst serà el següent (amb l’avís que les alteracions començaran abans i s’allargaran fins més tard, a causa del temps necessari per a la retirada i la incorporació de trens):

  • De 7 a 9 h, 40%: intervals de 8-10 minuts a les línies convencionals i de 14-18 a les automàtiques
  • De 16 a 18 h, 40%: intervals de 10-13 minuts a les línies convencionals i de 14-24 a les automàtiques
  • De 20.30 a 22 h, 20%: intervals de 18-26 minuts a les línies convencionals i de 14-34 a les automàtiques
  • De 22 a 22.30 h, 20%: intervals de 32-44 minuts a les línies convencionals i de 14-34 a les automàtiques

TMB adverteix que aquesta oferta serà insuficient per absorbir la demanda normal en les franges d’afectació, especialment a les hores punta del matí, de 7 a 9 h, i de la tarda, de 16 a 18 h. Per això recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament. En cas d’utilitzar el metro convindrà seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.

D'altra banda, l’aturada de la tarda pot afectar el telefèric de Montjuïc i el Tramvia Blau, serveis que tenen el manteniment assignat a personal de Metro.

Darrera modificació: 
23.06.2017
Tema: 
Send to Coorporative: 
Send to GenTMB: