Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación. Puedes aceptar su uso o rechazarlo. Para rechazarlo debes configurar adecuadamente tu navegador. En caso contrario, aceptas el uso de cookies por el hecho de navegar por nuestra web.

Más JoTMBé

TMB Noticias

Para los que nos movemos a diario en bus o metro, TMB Noticias es la web donde podemos estar al día de las novedades, los proyectos y las vivencias alrededor del transporte público de Barcelona y su área metropolitana, sin perder de vista lo que sucede en el mundo.

Encontraremos la última hora de TMB, así como información de interés de nuestro entorno, de una forma amena y visual.
Suscríbete al newsletter para recibir toda la información directamente en tu correo electrónico.

28/04/2017

(Abre la página en una nueva ventana)La fotògrafa de 'The Guardian' que retrata viatgers noctàmbuls del bus de Londres

Autor: 
Redacció

La fotògrafa de 'The Guardian' que retrata viatgers noctàmbuls del bus de Londres

Sarah Lee és una fotògrafa londinenca que treballa per al diari The Guardian. Tal com explica, segueix la tradició dels street photographers fent fotos del transport públic. Diu que l'autobús és la seva forma preferida de desplaçar-se per Londres perquè “s'hi mouen tot tipus de persones i comparteixes les seves vides amb elles durant breus moments”.

La Sarah capta instants de vida molt introspectius d'aquests noctàmbuls en els seus desplaçaments. Explica que el primer llibre de fotografia que va comprar estava relacionat amb aquest mitjà de transport i que gràcies a ell es va capbussar en la fotografia humanista autèntica, que mostrava les persones en el dia a dia de la seva vida.

La seva fotografia se centra en l'estat interior dels viatgers, el seu món interior, la seva emoció. El que li agrada és “observar i capturar aquells moments fugaços d'intimitat...”.

Una altra característica sorprenent és que, malgrat que es tracta de retrats nocturns exteriors, les seves escenes vessen color. Un dels propòsits d'aquests blaus elèctrics, ocres, grocs o vermells, present en moltes de les seves fotografies, és ajudar a catalitzar i focalitzar l'atenció de l'escena en el món interior i íntim dels viatgers que tant li agrada retratar a la Sarah.

Darrera modificació: 
divendres, 28 abril, 2017 - 08:31
Tema: 
27/04/2017

(Abre la página en una nueva ventana)L'11è Concurs de Relats Curts de TMB recorda els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 92

Autor: 
Premsa TMB

L'11è Concurs de Relats Curts de TMB recorda els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 92

Subtítol: 
Els participants tenen fins al 31 de maig per optar a guanyar en les cinc categories, una de les quals vinculada al món Disney. Entre els premis hi ha tres viatges

L’onzena edició del Concurs de Relats Curts Online de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha començat amb l’obertura del lloc web interactiu relatscurts.tmb.cat, on els interessats poden participar i on es recolliran i publicaran els originals presentats fins al 31 de maig. 

L’usuari pot participar en cinc categories: Relat lliure, TweetRelat, Instarelat i dues novetats d’enguany, Els Jocs de Barcelona 92 i Relat Aventura. 

Una de les noves categories s’escau convenientment en aquesta edició, ja que coincideix amb el 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona i el concurs commemora així l’efemèride. Els relats que participin en aquesta secció hauran de tenir 1.992 caràcters i versar sobre algun record del que va significar per a la ciutat acollir un esdeveniment esportiu de nivell mundial tot relacionant-ho amb els transports de TMB. La secció es fa en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i Iberia. 

L’altra categoria que s’estrena és el Relat Aventura, en col·laboració amb Disney. L’estrena del nou film de la saga de Pirates del Carib, La venganza de Salazar, així com els seus ja mítics personatges, ha de servir d’inspiració per participar en aquesta categoria. La història no ha de superar els 3.500 caràcters.  

A la secció Relat lliure, les narracions hauran d’estar escrites en una sola pàgina (màxim de 3.500 caràcters), en català o en castellà, i han de versar sobre una història viscuda o imaginada en un bus o al metro i també que parlin de la bona convivència a les instal·lacions de TMB. 

Per participar a la categoria TweetRelat, els usuaris de Twitter poden escriure relats de menys de 140 caràcters explicant una història amb poques paraules però amb molta creativitat. Per participar al concurs han de piular a Twitter fent servir l’etiqueta #RelatsTMB2017, esmentar i ser seguidors del perfil corporatiu de TMB (@TMB_Barcelona).

Pel que fa a l’Instarelat, els usuaris han de publicar a Instagram una fotografia etiquetada amb #RelatsTMB2017, ser seguidors del perfil de TMB (@tmb_bcn) i acompanyar la imatge amb un titular que transmeti la història de la instantània de forma original.

Compartir emocions i històries

El Concurs de Relats Curts Online de TMB és una fórmula original i participativa perquè els ciutadans de Barcelona i l'àrea metropolitana s'exercitin en l’escriptura i la lectura. 

El lloc web creat per al concurs és interactiu i promou la participació i allà els usuaris que participin a les categories de Relat Llliure, Els Jocs de Barcelona 92 i Relat Aventura penjaran les seves obres directament a relatscurts.tmb.cat. La participació a Instarelat i TweetRelat és directa a través d’Instagram i Twitter amb l’etiqueta #RelatsTMB2017. 

L’admissió de relats es tanca el 31 de maig i la iniciativa es fa amb la col·laboració del comitè organitzador de la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics BCN 92 de l’Institut Barcelona Esports i l’Ajuntament de Barcelona, Iberia, Disney, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, el Grec Festival de Barcelona i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Participar i crear un relat té premi

Enguany, un jurat vinculat al comitè organitzador de la commemoració de les Olimpíades triarà els relats finalistes de les diferents categories. Olga Viza, periodista de TVE a Barcelona durant els Jocs del 92, i David Escudé, comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, formen part del jurat. 

Entre els premis més destacats hi ha un viatge a Frankfurt per al guanyador del Relat Lliure; un altre viatge en aquest cas al Japó (gentilesa d’Iberia) per al guanyador de la categoria Els Jocs de Barcelona 92. I el text guanyador de la secció Relat Aventura serà premiat amb un viatge per a dues persones a Austràlia, cortesia de Disney.

Els guanyadors de les cinc categories s'emportaran lots de llibres, inscripcions a cursos presencials d’escriptura que organitza l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i invitacions per veure l’obra de teatre del Grec Festival 2017 sobre l’aniversari dels Jocs Olímpics. A més, els autors premiats veuran els seus relats publicats als suports de TMB.

Entre tots els participants que votin els seus relats preferits al web del concurs se sortejaran 250 llibres, gentilesa de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. 

A més, com l’any passat, tots els participants del concurs passaran a formar part del club exclusiu per als usuaris del transport públic JoTMBé, que ja compta amb més de 400.000 membres.

Darrera modificació: 
28.04.2017
Send to Coorporative: 
Send to GenTMB: 
27/04/2017

(Abre la página en una nueva ventana)Exposició al metro sobre la història del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona

Autor: 
Redacció

Exposició al metro sobre la història del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona

El passadís d'enllaç de Diagonal explica de manera condensada els 40 anys de l'entitat dedicada a la promoció de l'esport entre els joves barcelonins.

Aquest migdia, el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, i el president del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona (CEEB), Jaume Mora, han fet una visita a l’exposició 40 aniversari del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona a l’estació de metro de Diagonal (línies 3 i 5).

La mostra, que decora el passadís d'enllaç de l'intercanviador des de fa uns dies, fa un repàs a través de vinils de gran format dels 40 anys d’història del Consell de l'Esport Escolar de Barcelona, entitat dedicada a la promoció, organització, gestió i difusió de la pràctica esportiva amb valors en l’àmbit de l’escola a la capital catalana. 

TMB i el CEEB van signar al gener un acord de col·laboració per tal de fer difusió al metro dels beneficis de l’activitat física entre els més joves.

L'exposició sobre els 40 anys d'història del CEEB, al metro / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
L'exposició sobre els 40 anys d'història del CEEB, al metro / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Responsables del CEEB i de l'exposició amb directius de TMB a l'intercanviador de Diagonal / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Responsables del CEEB i de l'exposició amb directius de TMB a l'intercanviador de Diagonal / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació: 
divendres, 28 abril, 2017 - 15:21
Tema: